Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L90G en L120F wielladers voor Tol Piershil

Publicatiedatum: 02-11-2012 07:40
Een nieuwe L90G werd kortgeleden bij L.A.W. Tol B.V. afgeleverd. Een gebruikte L120F voor de zwaardere klussen was zo’n succes dat het leidde tot de aanschaf van een tweede gebruikte L120F. "Voor ons en onze machinisten is een Volvo wiellader de Mercedes onder de wielladers", zegt Leo Tol jr. van het machineverhuurbedrijf. "Daarom hebben we veel Volvo wielladers."
Volvo L90GVolvo L90G

Machinist Sjoerd Visser voelt zich prettig in de overdrukcabine van de nieuwe L90G, die hij een stillere en luxere machine vindt dan haar voorganger. "We zetten deze handige wiellader in bij het verbreden van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein. Of het nu voor op- en overslag is of in de wegenbouw, het maakt niet uit, de Volvo kan alles", vindt Leo. "We hebben brede 650/65R25 Michelin banden laten monteren voor een hogere stabiliteit. En om nog meer brandstof te besparen, hebben we gekozen voor originele Volvo bakken. Door de kwaliteit en goede vorm vult dat makkelijker én het leidt tot een hogere productiviteit. Verder hebben we een Nijhuis W1 lastmomentbeveiliging laten bevestigen. Met de vierde functie wordt de lier op de kraanarm bediend. Vanwege de groeiende vraag naar machines met GPS, is de L90G uitgerust met een Trimble 3D GPS. Zo kunnen we de wiellader niet alleen goed inzetten bij kleine vlakken maar ook bij het profileren op grote vlakken. De machinist heeft ook dan constant de hoogte en de tekening in beeld."

Tol heeft een groot machinepark. Het is belangrijk om het onderhoud van de machines goed in te plannen. "Zeker bij verhuur maak je afspraken die je na moet komen", legt Leo uit. "Care Track is daarin een geweldige ondersteuning. We willen ook met de L90G en de twee L120F wielladers weer flink veel uren kunnen maken, dan is regelmatig onderhoud belangrijk. Een Volvo is gelukkig geen storingsgevoelige machine. Het onderhoud doen we veelal zelf, voor calamiteiten steunen we op Kuiken Numansdorp."

L.A.W. Tol is een florerend bedrijf dat machines en uitrustingsstukken verhuurt. Vijfenzeventig medewerkers en een groep zelfstandige machinisten werken hard om aan de vraag van de klant te voldoen. 

www.lawtolbv.nl
www.kuiken.nl

Volvo L90G en L120F wielladers voor L.A.W. Tol B.V. uit Piershil Volvo L90G en L120F wielladers voor L.A.W. Tol B.V. uit Piershil
Volvo L90G L120F wielladers L.A.W. Tol B.V. Piershil