Communicatie software Groen, Grond en Infra

DAF met afneembare lepelinstallatie voor ADJ Werkendam

Publicatiedatum: 11-12-2012 07:20
Multifunctionele inzet van het voertuig was de reden voor ADJ Milieutechniek uit Werkendam om de 4-assige DAF trekker van het type; FAD XF105 8X4 Euro 5 uit hun wagenpark, uit te rusten met een afneembare lepelinstallatie voor het bergen en transporteren van defecte en verongelukte vrachtwagens.
DAF 8x4DAF 8x4

Specialist in bergingsmateriaal, de firma FALKOM BV uit Tiel leverde onlangs een Falkom FAW 20.000 RE afneembare bergingsinstallatie, welke 2x hydraulisch uitschuifbaar is en is uitgerust met een 12.5 tons bergingslier en een uitschuifbare bergingsmast. Zowel de Fassi autolaadkraan, als de bergingsinstallatie kunnen op afstand worden bediend. Het resultaat is een multifunctioneel voertuig dat breed inzetbaar is bij calamiteiten en ongevallen. Het ADR gekeurde voertuig kan volledig op afstand worden bediend, de chauffeur kan uitgerust met een speciaal gaspak en adembescherming hijs- en bergingswerk verrichten bij ongevallen en calamiteiten. Kortom een multifunctionele truck die ingezet kan worden bij calamiteiten en milieu-incidenten, waar het voor de gewone bergers te gevaarlijk wordt.

ADJ staat voor A. de Jong, grondlegger van het bedrijf die in 1982 startte met de handel in brandstoffen en afvalolie. Vandaag de dag is ADJ Milieutechniek een van de grootste bedrijven in Nederland op het gebied van milieucalamiteiten en professionele reiniging die 24 uur per dag inzetbaar is. Ook ongevallen met vrachtwagens en lading berging van gevaarlijke stoffen behoort tot een van de vele werkzaamheden van ADJ. Hierbij bewijst de 4-assige DAF trekker die ADR gekeurd is goede diensten, de autolaadkraan is van het merk Fassi, type F1300 XP, een 130 t/m autolaadkraan met een reikwijdte van ruim 22 meter. Naast trekker voor speciale opleggers en kraanvoertuig voor hijswerk kan deze DAF nu ook worden ingezet als bergingsvoertuig.

www.milieuongevallen.nl

DAF FAD XF105 8X4 Euro 5 met afneembare lepelinstallatie voor ADJ Milieutechniek uit WerkendamDAF FAD XF105 8X4 Euro 5 met afneembare lepelinstallatie voor ADJ Milieutechniek uit Werkendam
DAF FAD XF105 8X4 Euro 5 afneembare lepelinstallatie Trekker