Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu PC138US-8 en PW160-8 voor Prinsen Woudenberg

Publicatiedatum: 27-05-2013 07:25
BIA bv heeft bij de firma René Prinsen Spoorwegmaterialen B.V. in Woudenberg twee nieuwe Komatsu-machines afgeleverd. René Prinsen: “We hebben bewust gekozen voor een sterk merk in combinatie met onze ervaring met BIA bv en de geboden service waar wij heel tevreden over zijn”.
Railrijdende rupsgraafmachineRailrijdende rupsgraafmachine

René Prinsen is actief op de gehele Europese railinframarkt. Het bedrijf legt onder andere nieuwe spoorbanen aan, demonteert en voert de materialen af en verwerkt de materialen op de eigen gecertificeerde verwerkingslocatie in Woudenberg. Wanneer mogelijk worden materialen voor hergebruik geschikt gemaakt.

Voor het werk aan het spoor heeft het bedrijf nu een nieuwe Komatsu PC138US-8 Road Rail Specificatie gekocht. René Prinsen heeft reeds ruime ervaring met twee Komatsu-railmachines van het type PC138US-2 waar men altijd zeer tevreden over is geweest. René Prinsen: “De Komatsu-machines zijn heel sterk in hun hijsvermogen en hebben zich in het verleden altijd goed bewezen. We zijn ervan overtuigd dat de machine uit deze nieuwe serie ook aan onze hoge verwachtingen zal voldoen”.

De PC138US-8 Road Rail is een rupsgraafmachine met een ultrakorte ‘tail swing’. De machine is daarmee geschikt voor werk in beperkte ruimtes en maakt hierdoor ook het werk veiliger voor personen die vlakbij deze machine aan het werk zijn. Af-fabriek is deze machine onder andere voorzien van spoorbeveiliging en lorrie onderstel. De railsmachine van René Prinsen werd door BIA bv uitgerust met een snelwissel en 10 tons lasthaak.

Voor werkzaamheden op de werf van René Prinsen in Woudenberg, waar onder andere de railsecties worden gedemonteerd, is een nieuwe Komatsu PW160-8 aangeschaft. De PW160-8 is een zeer brandstofzuinige, maar ook krachtige mobiele graafmachine met een hefvermogen van meer dan 6 ton over het dozerblad. De Komatsu-dieselmotor geeft de PW160-8 een vermogen van 97 kW / 130 pk bij 2200 tpm. Af-fabriek is het al een zeer complete bandenkraan en BIA bv heeft deze verder uitgerust met onder andere een hydraulische snelwissel, massieve banden en een treeplank.

www.bia-bv.nl
www.reneprinsen.nl

Komatsu PC138US-8 railkraan en PW160-8 mobiele graafmachine voor Prinsen WoudenbergKomatsu PC138US-8 railkraan en PW160-8 mobiele graafmachine voor Prinsen Woudenberg