Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo wiellader L70G voor Guiljam Hoek

Publicatiedatum: 20-06-2013 07:45
De Volvo wiellader L70G demonstratiemachine mocht na uittesten direct blijven bij Guiljam-Hoek in Hoek. De demo machine viel zo goed in de smaak dat daadwerkelijk het zelfde exemplaar, na gespoten te zijn in eigen bedrijfskleur, terugkeerde en direct aan de slag kon bij de vernieuwing van de N61 in Zeeuws-Vlaanderen.
Volvo wielladerVolvo wiellader

“We hebben een aantal merken uitvoerig getest.” vertelt Anthony Guiljam, een van de directeuren van Guiljam – Hoek. “Want we gaan zelden overhaast te werk bij aankoop van een nieuwe machine. De eisen die we aan machines stellen zijn hoog en verschillen per type machine. Maar ook de restwaarde, het brandstofverbruik en de kwaliteitsgarantstelling van de fabrikant/leverancier spelen een belangrijke rol. Bij het testen van de Volvo L70G werd al gauw duidelijk dat hij inderdaad zuinig is. Ook de stabiliteit en het rijcomfort vielen direct op. Vergeleken met de Volvo L90E kun je direct zien dat bij Volvo de tijd niet heeft stilgestaan, er is doorontwikkeld. Deze L70G is rijk uitgerust, makkelijk te bedienen en onderhoudstoegankelijk. Bij het lage geluidsniveau van 68 dB(A)en in de cabine kan onze vaste machinist Eddy de Vliegher zijn werkzaamheden zeer comfortabel uitvoeren. Ook de omgeving heeft weinig overlast doordat de machine al bij lage toeren goed presteert en dus zeer oor vriendelijk is. Het zicht vanuit de cabine is werkelijk optimaal. Daardoor is de Volvo L70G in combinatie met een Sitech MCS Profiler dozerbord met een Trimble 3D-GPS aansturing geschikt voor alle profileerwerk, zowel voor kleine als grote vlakken. Eddy heeft dan constant de hoogte en de tekening in beeld.

De krachtige Volvo D6H 6-cilinder watergekoelde dieselmotor, die natuurlijk voldoet aan de Stage 3B emissie-eisen, staat garant voor moeiteloos werken. Met het EcoPedal, die een mechanische tegendruk geeft bij 1700 tpm, kan Eddy zuinig rijden en dus brandstof besparen. Verder schakelt het automatisch motorstop-systeem in na vier minuten stationair draaien. Ook hiermee voorkomen we onnodig brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De L70G is voorzien van een Bro Air 2002 HD overdruk. Ook is er een aparte trekhaak met volgwagenberemming gemonteerd. Door het extra grote vetreservoir van Groeneveld (acht kg) hoeven we minder vaak bij te vullen, dat levert weer tijdwinst op. Via CareTrack kunnen we het onderhoud makkelijk inplannen. En de prijs-kwaliteitverhouding is prima. We doen al vanaf 2002 zaken met Piet Braam, Sales Manager van Kuiken N.V. en zijn over de service en nazorg van Kuiken tevreden. Met deze Volvo L70G hebben we hopelijk weer voor jaren een prima machine in huis” sluit Anthony af.”

Guiljam-Hoek te Hoek, thans onder leiding van de vierkoppige directie allen heren Guiljam, levert al sinds 1947 gedegen kwaliteitswerk in de verhuur van grondverzet- en industriemachines en agrarisch loonwerk. Het ervaren bedrijf speelt met de vakbekwaamheid van de achtentwintig medewerkers èn het modern goed onderhouden machinepark flexibel in op de steeds wisselde wensen van de opdrachtgevers.

www.guiljam-hoek.nl
www.entreeding.com/guiljam-hoek/volvo-l-70-g-wiellader

Volvo L 70 G loader voor Guiljam in HoekVolvo L 70 G loader voor Guiljam in Hoek