Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EC460CHR sloopkraan voor Eerens Oude Pekela

Publicatiedatum: 09-07-2013 07:55
Omdat zijn hart bij Volvo ligt, werkt Robert Eerens al sinds de oprichting van zijn eigen bedrijf met Volvo machines. Eerder dit jaar werd een Volvo ECR145D geleverd en er wordt een Volvo EC250D ingehuurd van Kuiken Rental.
Volvo EC460CHRVolvo EC460CHR

Robert Eerens, directeur en zelf machinist op de Volvo EC460CHR rupskraan, spreekt met gepaste trots over de net nieuw aangeschafte machine. “Ben vijf jaar geleden voor mezelf begonnen en altijd Volvo-gek geweest. "Zijn eerste machine was een Volvo ECR88Plus en nu zit hij op een Volvo EC460CHR. Door de vele sloopwerkzaamheden was de tijd rijp voor een zwaardere sloopmachine. De voorkeur van Eerens ging uit naar een Volvo EC460CHR, een super krachtige machine. Zuinig in gebruik met een lage Co2 uitstoot.
Bij sloopwerken zijn kracht, vermogen en precisie van groot belang. Met deze machine heeft Eerens de perfecte oplossing voor kleine- en grootschalige sloopprojecten. De machine is uitgevoerd met een lange giek en kan tot op zevenentwintig meter hoogte slopen. Er zit een uniek hydraulische snelkoppeling in de giek met twee pennen voor een spelingsvrije snelkoppeling. Giek en knikarm zijn door middel van een speciaal lasprocedé ontzettend sterk. Door bordessen met handgrepen aan de wisselbokken, kunnen de gieken snel worden verwisseld. Hierdoor is de Volvo EC460CHR multifunctioneel inzetbaar, hoge gebouwen slopen, maar ook funderingen rooien.

De bakcilinder van de korte knikarm is voorzien van bescherming en er is een beschermplaat voor de hefcilinders gemonteerd. De bovenwagen heeft extra bescherming aan de onderzijde, om de draaikrans en langs de framebalken. Tevens zijn de motordeuren extra zwaar uitgevoerd. De hydraulisch verstelbare onderwagen maakt het mogelijk om 360 graden rond te zwenken om veilig te kunnen werken. In de Volvo CareCab ROPS-gecertificeerde kantelcabine (kantelt tot 30 graden) ontbreekt niets, is geluidsarm en biedt rondom een uitstekend zicht op het werk, mede dankzij het glazen dakraam met ruitenwisser. Eerens beschikt over drie portofoons om veilig te kunnen communiceren met de handslopers op het werk. Hiervoor is een portofoon ingebouwd die met één druk op de knop kan worden bediend. Vanwege de altijd stoffige omgeving is er een waterleiding gemonteerd om het stof te bestrijden, zowel op de korte- als op de lange giek. Om netjes rechtuit te kunnen rijden is er een ‘rechtuitrijden pedaal’ gemonteerd zodat de rupsen niet scheef trekken. "Bij Volvo kan echt alles”, aldus Eerens.

Voor structureel onderhoud hebben ze in overleg met Volvo sales manager Peter Cnossen gekozen voor een Silver Agreement serviceovereenkomst, inclusief olie. Puur voor het gemak, alles wordt geregeld zelfs de olie wordt afgevoerd. Zo heeft men als bedrijf geen omkijken naar onderhoud en kan men zich bezighouden met slopen. "Slopen is een vak apart, maar met deze Volvo high-reach sloopmachine kan ik op een veilige en verantwoorde manier alle werkzaamheden uitvoeren en in combinatie met de juiste  hulpstukken aan elke wens van onze opdrachtgevers voldoen. Zeker een goede reden om bij Kuiken en Volvo te blijven”, sluit Eerens af.

Eerens GSB in Oude Pekela, onder leiding van Robert Eerens, is een dynamisch en modern bedrijf in grondwerk, sloopwerk en bestrating.  Eerens verhuurt een groot scala aan machines en aanbouwdelen met en zonder machinist. De kernwaarden zijn flexibiliteit, snelheid en service. Eerens voert  in heel Nederland alle werkzaamheden snel en vakkundig uit.

www.entreeding.com/kuiken-rental-bv
www.kuiken.nl

Volvo EC 460 CHR rupssloopkraan voor Eerens Oude PekelaVolvo EC 460 CHR rupssloopkraan voor Eerens Oude Pekela