Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX290LC-5 voor Niek Konijn Wijdewormer

Publicatiedatum: 07-04-2014 07:25
Loon- & Verhuurbedrijf Niek Konijn B.V. uit Wijdewormer heeft een nieuwe Hitachi ZX290LC-5 rupsgraafmachine in gebruik genomen. De graafmachine is geleverd door “de buren” Konijn Bouwmachines B.V. in samenwerking met Hitachi Oosterhout.
Hitachi ZX290LC-5Hitachi ZX290LC-5

De Hitachi ZX290LC-5 is uitgerust met een nieuw type motor, de 4-cilinder watergekoelde turbodieselmotor van Isuzu, type AL-4HK1X(stage IIIB) motor, voorzien van een common-rail brandstof injectie systeem. Deze motor bevat een DPF filter (roetfilter), zodat deze voldoet aan de nieuwe Europese milieueisen en nog zuiniger is als alle voorgaande modellen. Heel belangrijk in de verhuur van machines tegenwoordig. Tevens bevat deze Hitachi alle hydraulische functies om met allerlei uiteenlopende hulpstukken te kunnen werken. Voorts is de machine uitgerust met alle extra’s die gevraagd worden heden ten dagen, bijvoorbeeld overdruk en alle beveiligingen die tegenwoordig vereist zijn. Als extra noviteit is het allernieuwste GPS systeem van Trimble opgebouwd; de Trimble GCS900 HEX 3D. Verder een hydraulische snelwissel van Verachtert en een bak die speciaal is geconstrueerd door de Fa. BECO, in de banaanvorm voor het betere schepwerk en geheel uit Hardox gemaakt.

Loon- en Verhuurbedrijf Niek Konijn B.V. is gespecialiseerd in de verhuur van machines voor de loon- en grondverzet sector.

www.niekkonijn.nl
www.konijn.com

Hitachi ZX 290 LC-5 voor Loon- & Verhuurbedrijf Niek Konijn B.V. uit WijdewormerHitachi ZX 290 LC-5 voor Loon- & Verhuurbedrijf Niek Konijn B.V. uit Wijdewormer