Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX85USB-5 en ZX250LC-5 voor Niek Konijn Wijdewormer

Publicatiedatum: 13-05-2014 08:45
Er zijn weer 2 nieuwe Hitachi machines in gebruik genomen bij Loon- & Verhuurbedrijf Niek Konijn B.V. uit Wijdewormer. De geleverde graafmachines zijn een deellevering uit een serie van 4 gekochte machines, de ZX290LC-5 was al eerder in gebruik genomen en wordt binnenkort gecompleteerd met de ZX225LC-5. Deze binnendraaier is te zien op de TKD in Almere.
Hitachi ZX85USB-5Hitachi ZX85USB-5

De Hitachi Zaxis 250 LC-5 rupsgraafmachine is uitgerust met een nieuw type motor, de 4-cilinder watergekoelde turbodieselmotor van Isuzu, type AL-4HK1X(stage IIIB) motor, voorzien van een common-rail brandstof injectie systeem. Deze motor bevat een DPF filter (roetfilter), zodat deze voldoet aan de nieuwe Europese milieueisen en nog zuiniger is als alle voorgaande modellen. Ook is als extra noviteit is het allernieuwste GPS systeem van Trimble opgebouwd; de Trimble GCS900 HEX 3D. Verder een hydraulische snelwissel van Verachtert en een bak die speciaal is geconstrueerd door de Fa. BECO, in de banaanvorm voor het betere schepwerk en geheel uit Hardox gemaakt.

De Hitachi Zaxis 85 USB-5 rupsmidigraver met 3-delige arm is de eerste van de nieuwe serie in Nederland geleverd door Hitachi. Uitgerust met een 4-cilinder watergekoelde Yanmar dieselmotor, type 4TNV94L(stage IIIB) die bij 2000 toeren een vermogen levert van 34.1 KW/45,7 PK en ook aanzienlijk zuiniger is als z’n voorgangers. Verder een hydraulische snelwissel en een brede bak van Eurosteel.

Belangrijk bij verhuur van machines tegenwoordig is de complete uitrusting van de machines. De geleverde Hitachi’s zijn dan ook voorzien van alle hydraulische functies om met allerlei uiteenlopende hulpstukken te kunnen werken. Voorts zijn de machines uitgerust met alle extra’s die gevraagd worden heden ten dagen, bijvoorbeeld overdruk en alle beveiligingen die vereist zijn.

www.niekkonijn.nl
www.konijn.com

Hitachi Zaxis 250LC-5 rupskraan voor Niek Konijn uit WijdewormerHitachi Zaxis 250LC-5 rupskraan voor Niek Konijn uit Wijdewormer