Communicatie software Groen, Grond en Infra

Kuiken presenteert nieuwe Volvo CE serie TKD

Publicatiedatum: 16-05-2014 07:55
Kuiken introduceert dit jaar de nieuwe modellen van Volvo Construction Equipment op de Nederlandse markt, die uitgerust zijn met de nieuwe Stage 4 motoren. De nieuwe motoren van Volvo CE voldoen aan de Stage 4-uitstootnormen, bieden een beter brandstofrendement en verlagen de totale operationele kosten. Om de Stage 4-normen te halen heeft Volvo een SCR-technologie toegevoegd.
Volvo dumper A30GVolvo dumper A30G

Op de TKD presenteert Kuiken zich nadrukkelijk als totaalbedrijf. Kuiken heeft één mooi complete stand met Volvo, Sennebogen, Sandvik en Mafi Transport Systems.

Dumper A30G
In 1966 kwam Volvo Construction Equipment met ’s werelds eerste dumper. Volvo is nog altijd de marktleider op dit gebied. De nieuwe G-serie dumpers beschikken over modernste technologieën en innovatieve systemen. Daardoor kan de machinist efficiënt en veilig werken, transporteren en storten. De handgrepen zijn voorzien van een andere kleur; oranje. Zou dit een voorbode zijn voor WK voor Nederland?

De A25G- en A30G-dumpers hebben alleen een SCR-catalysator en geen roetfilter. Ze voldoen ook zonder al aan de strenge emissie-eisen. Daarnaast is de luchtinlaat flink veranderd. Deze is nu te vinden onder de motorkap. De brandstoftank is verplaatst naar de linkerkant om zo ruimte te creëren voor de SCR-catalysator. Voor het gemak is de tankdop van zowel AdBlue® en diesel verplaatst naar de voorkant van de machine.

Graafmachine EC380E
De graafmachine kent vele vernieuwingen zowel uiterlijk als op het technische vlak. Een paar highlights: De graafmachines hebben nu een nieuwe 8”inch monitor en de vormgeving van de machine is vooroplopend in vergelijking met de rest van de Volvo CE machines. Ook is de onderwagen versterkt. Deze sterke machine is voorzien van D13V Stage IV/ Tier F4 motor. Met de nieuwste generatie motoren zijn de machines nog efficiënter en zuiniger dan hun voorgangers. Dankzij aanpassingen in motortechniek behoefd de DPF maar eens in de circa 500 uur te regenereren. Dat alleen al scheelt 5 procent brandstof ten opzichte van de vorige serie.

Nieuw op de EC380E en EC480E is het Postive Control hydraulisch systeem met Eco mode. De hydrauliekpompen worden electronisch geregeld voor een snelle respons en een nauwkeurige opbrengst. Te samen met de Eco mode, die reeds op de EC140D t/m EC300D al aanwezig is, zorgt dit ook voor brandstofbesparing. De wijd openslaande motordeuren maken snel en veilig onderhoudswerk mogelijk. Onderhoudspunten zijn in groepen bij elkaar ondergebracht en vanaf de grond eenvoudig te bereiken. Minder onderhoudstijd en meer onderhoudsgemak

www.kuiken.nl
www.tkd.nl

De wijd openslaande motordeuren maken snel en veilig onderhoudswerk mogelijkDe wijd openslaande motordeuren maken snel en veilig onderhoudswerk mogelijk