Communicatie software Groen, Grond en Infra

3de Lindner Urraco verkleiner voor Tuytel Oud-Alblas

Publicatiedatum: 11-06-2014 11:45
Van der Spek Vianen B.V. heeft in zeer korte tijd de derde nieuwe Lindner Urraco afgeleverd bij Tuytel, vorig jaar werden al twee nieuwe Lindner Urraco 75’s langzaam draaiende verkleiners geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V in Oud-Alblas.
VerkleiningsmachineVerkleiningsmachine

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij Tuytel zeer hoog in het vaandel staan heeft Tuytel besloten na de zeer goede ervaringen met de eerste twee machines en de vele aanvragen van zijn klanten te investeren in een derde machine. Hierdoor kan Tuytel zeer snel en efficiënt de Lindner’s inplannen om te voldoen aan de vraag uit de markt. 

De Lindner Urraco’s worden aangedreven door een Scania DC9 met 350 Pk welke op zijn beurt via de zware hydraulische aandrijving een kracht van 240.000 nm op de werktuigen kan brengen waardoor de machine ook kan worden ingezet voor het verkleinen van zeer moeilijk te verkleinen materialen. Het te verkleinen materiaal kan afhankelijk van het materiaal rechtstreeks op de assen geladen worden of in de hydraulische via de afstandsbediening te klappen bunker. In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750mm lengte en een diameter van 650mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut.

Bij Tuytel zijn af fabriek de gepatenteerde Lindner LW-assen gemonteerd in de Urraco’s welke zeer breed ingezet kunnen worden in vele materialen; van sloophout, groenafval, kunststoffen tot bouw- en sloopafval en uiteraard nog vele toepassingen die niet genoemd zijn. Bij Tuytel kunnen ze het juiste advies geven over de mogelijkheden door de zeer grote ervaring die men heeft in de recyclingwereld. De verkleinde fractie wordt via een 1200mm brede afvoerband welke voor transport hydraulisch kan worden ingeklapt afgevoerd. De band is via de afstandbediening in hoogte in te stellen zodat de juiste afwerphoogte kan worden ingesteld.

www.atuytel.nl

3de Lindner Urraco verkleiner voor Tuytel uit Oud-Alblas3de Lindner Urraco verkleiner voor Tuytel uit Oud-Alblas