Communicatie software Groen, Grond en Infra

1.000ste Conver maaiboot voor De Struunhoeve Monnickendam

Publicatiedatum: 12-06-2014 10:05
Op 5 juni 2014 heeft Loon- en Maaibedrijf de Struunhoeve uit Monnickendam de feestelijke tewaterlating van de 1000e Conver maaiboot gevierd. Het betrof hier het nieuwste model Conver Maaiboot, de C485 serie II.
TTV MonnickendamTTV Monnickendam

De Struunhoeve legt zich reeds 55 jaar toe op een brede service op gebied van maai en onderhoudswerkzaamheden van bermen, slootkanten en watergangen Met diverse machine park worden het jaar rond vele werkzaamheden uitgevoerd. Tot het machinepark behoren ook een 3-tal Conver maaibootjes en daarvan was er 1 aan vervanging toe. Martin Koole en Klaas Helmigh, de eigenaren van het succesvolle loonbedrijf, zijn van mening dat met moderne machines  efficiënter en veiliger gewerkt kan worden en daarom werd gekozen voor het nieuwste model van Conver, de C485 serie II. Dit model is een doorontwikkeling van de reeds bekende C485, waarvan er reeds ruim 100 in Nederland aan het werk zijn. Stiller, sterker, lichter, efficiënter en veiliger dan ooit. De ervaringen van al onze klanten, zowel in binnen als buitenland hebben, samen met de kennis en ervaring van de Conver ontwerpafdeling tot dit resultaat geleid.

Bij de aflevering was Henjo Harteveld van Landbouw Mechanisatiebedrijf Schouten uit Ilpendam aanwezig. Schouten is als servicepunt voor De Struunhoeve een belangrijke spil bij levering van machines en onderdelen, periodiek onderhoud en reparatie in geval van calamiteiten.

Tussen de buien door werd door de plaatselijke touwtrekvereniging TTV Monnickendam de oude Conver C430 “op het droge getrokken” en maakte deze plaats voor de nieuwe C485II die vanaf de splinternieuwe boottrailer met afstand bediende hydraulische bandlier op gepaste wijze te water werd gelaten.

Na een korte instructie door Peter Meijers, verkoper bij Conver,  was er tijd voor de machinist om een proefrondje te varen en te checken of alle opties en functies naar behoren waren ingebouwd. Voor de Struunhoeve is een speciale frontmaaier gebouwd waarmee de onder water afgemaaide waterplanten direct in een soort maaikorf worden gevangen. Daarna kunnen ze door middel van het hooglos kiepsysteem ver op de oever worden gedeponeerd.

De zijmaaier rechts in de boot is uitgevoerd met een hydraulisch uitschuifbare arm voor veel bereik in brede rietkragen. Daarbij wordt de motor hydraulisch zijwaarts geschoven om de boot in balans te houden. Naast maaiwerkzaamheden zal de krachtige boot ook regelmatig worden ingezet voor het duwen van duwbakken en pontons.

www.destruunhoeve.nl

Conver C485 serie II Maaiboot voor Loon & Maaibedrijf de Struunhoeve in MonnickendamConver C485 serie II Maaiboot voor Loon & Maaibedrijf de Struunhoeve in Monnickendam