Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EC220DL rupsgraafmachine voor Riemsma Een

Publicatiedatum: 15-08-2014 07:35
De allereerste Volvo rupsgraafmachine EC220DL voor de Gebr. Riemsma vervangt een ander merk omdat de opbouw van een Volvo lager is dan alle andere merken waardoor het zicht veel beter is. Dat was voor Jan en Albert Riemsma, Directeuren Riemsma B.V., één van de redenen om voor Volvo te kiezen.
Volvo EC220DLVolvo EC220DL

Maar natuurlijk was dat alleen niet doorslaggevend” vertelt Jan. “Ook de prijs/kwaliteit verhouding, de uitstraling en de schoonste motor hebben terdege meegespeeld. En tijdens het testen van diverse machines viel onze machinist Pieter voor Volvo. Dan is de keus snel gemaakt. De eerste ervaringen met de Volvo  EC220D en met Peter Cnossen, Sales Manager van Kuiken N.V. zijn prima. Er was direct een klik en vertrouwen aan weerszijden. Ook werd goed uitleg gegeven over de machine. Na binnenkomst kon de Volvo ingezet worden bij de verzorgingsplaatsen het Zwindersche Veld en de Groote Veldblokken aan de A37 om voor  Beugel B.V. Wegenbouw uit Beilen grondwerk te verrichten zoals het aanleggen van rioleringen en om de parkeerplaatsen te vergroten. Ik kan nu al zeggen dat de EC220D de perfecte machine voor ons is. Met de hoofdgiek van 5.70 meter en een knikarm van 2.90 meter is er genoeg bereik voor alle grondwerkzaamheden. We werken vaak in stadskernen en kunnen aantonen dat de CO2 uitstoot erg laag is wat dikwijls meespeelt bij gunningen. Het brandstofverbruik heb ik nog niet kunnen meten, dat zal de tijd leren. Maar dat  zit bij Volvo wel goed. Mijn broer Albert  zal via CareTrack op termijn het brandstof verbruik vast wel checken en ook  onderhoud inplannen. Ik heb er vertrouwen in dat we veel plezier zullen beleven aan deze Volvo rupsgraafmachine” rondt Jan af.

Pieter is al helemaal gewend aan zijn eerste Volvo rupsgraafmachine en blij dat het een Volvo is geworden. “Het comfort is geweldig, wat een luxe. Alles is voorhanden en ik heb genoeg beenruimte. Met de proportionele bediening in de handels is de bediening gemakkelijk en ontspannen. De machine pakt goed aan en draait soepel. Het zicht is uitermate goed omdat de opbouw laag is. Maar ook helpen de achteruit kijk camera’s mee om achter de machine de boel in de gaten te houden. De machine is heerlijk stil zowel voor mij  als voor de omstanders. Het Leica 3D GPS systeem is speciaal gemaakt voor graafuitrustingen wat ik  nu direct in de praktijk kan brengen. De tijd van het uitzetten van pikketten is voor mij voorbij. Volvo gaat met de tijd mee en ik ook”.   

Het loonbedrijf dat door vader Albert in 1954 is gestart in Een is onder leiding van de thans tweekoppige directie, de heren Jan en Albert Riemsma, uitgegroeid tot een toonaangevend agrarisch loon- en grondverzetbedrijf. Het familiebedrijf Gebr. Riemsma B.V. voert  met haar twaalf vaste medewerkers en de vaak ingehuurde ZZP’ers alle opdrachten snel en vakkundig  uit, in de drie noordelijke provincies, voor zowel zakelijke als particuliere klanten.
 

www.riemsmabv.nl
www.kuiken.nl

Volvo EC 220 DL rupsgraafmachine voor Gebr. Riemsma uit EenVolvo EC 220 DL rupsgraafmachine voor Gebr. Riemsma uit Een