Communicatie software Groen, Grond en Infra

World of Concrete Europe tijdens Intermat 2015 Parijs

Publicatiedatum: 12-02-2015 13:00
Tijdens de World of Concrete Europe (WOC Europe) komt de complete betonsector bijeen in Parijs tijdens de aankomende INTERMAT. De WOC Europe vormt een van de hoogtepunten van de internationale bijeenkomst voor materieel, technische equipment en materialen voor de bouwindustrie, die plaatsvindt van 20 t/m 25 april in het beurscomplex van Paris Nord Villepinte.
Intermat 2015 ParijsIntermat 2015 Parijs

Dankzij dit nieuwe initiatief wordt tijdens de INTERMAT het complete aanbod van de betonsector gepresenteerd, van begin (grondstoffen, producten en additieven) tot eind (decoratief beton, coatings, engineering en diensten). Voor het eerst wordt de beurs in 2015 tijdens de INTERMAT in Europa georganiseerd, met als doel het samenbrengen van alle spelers in de betonsector (van adviseur tot eindgebruiker) in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Als deelbeurs van de INTERMAT presenteert de WOC Europe onder de slogan “Be Concrete” een uniek aanbod voor beton en metselwerk voor de bouwindustrie: menginstallaties, equipment voor betonproductie,  voor toepassing en material handling, installaties voor de prefabricrage van betonelementen, OEM, innovatieve instrumenten, software, engineering, gereedschappen en materialen voor de bewerking van horizontaal en decoratief beton, materieel voor metselwerk,… evenals een totaalaanbod van bijbehorend materieel. Meer dan 100 exposanten nemen deel  aan dit vakevenement. Onder de nieuwe exposanten bevinden zich betonproducenten, fabrikanten van additieven, materieel en equipment voor speciaal beton: CEMEX - CHRYSO -  HOLCIM - HTC Floor Systems - HUSQVARNA CONSTRUCTION - IMER France - MAPEI - MODERNE METHODE - SIKA - TYROLIT. Op een goed zichtbaar buitenterrein, bevindt zich de beursruimte “Concrete Demos” met non-stop demonstraties voor betontoepassingen, met name voor decoratief, gepolijst, gebouchardeerd beton en voor printbeton. Eveneens worden hier toepassingsmethodes en demonstraties van gereedschap en materieel gepresenteerd door specialisten uit de betonindustrie. Enkele deelnemende exposanten van de WOC Europe, met speciale evenementen:  Holcim, HTC, Mapei, Blastrac, Moderne Methode.

Deze eerste editie van de WOC Europe vindt plaats met de medewerking van Rudy RICCIOTTI, gerenommeerd architect en algemeen aannemer van vele iconische locaties waarbij beton in de schijnwerpers staat. Als pionier en ambassadeur voor de betonsector, combineert hij de kracht van design met ingenieuze bouwcultuur.
Als ambassadeur van de WOC Europe presenteert Rudy RICCIOTTI zijn meest toonaangevende projecten tijdens de openingsceremonie op 21 april 2015 en tijdens een persconferentie met de Franse en internationale vakpers. Hij bezoekt de vakbeurs in aanwezigheid van Moaryvonne Lanoë, Algemeen Beursmanager. En tenslotte is Rudy Ricciotti aanwezig tijdens de openingscocktail van de vakbeurs, samen met partnerorganisaties, journalisten en VIP’s. Talrijke conferenties gewijd aan beton onderstrepen de technische innovaties en processen waardoor unieke werken gerealiseerd kunnen worden. Vier hoofdthema’s worden behandeld: de fundamenten van beton, speciaal beton, onderhoud en reparatie, sloop en recycling.   

Tijdens de INTERMAT Innovation Awards gala avond, wordt de World of Concrete Award uitgereikt door Tom Cindric, Vice Voorzitter van Informa Exhibitions (de organisator van de World of Concrete Las Vegas), aan het bedrijf Tekla. Deze winnaar wordt beloond voor de Tekla Structures Construction Modelling solution, een softwareprogramma voor bedrijven die betonvloeren storten, waardoor ontwerp, berekeningen, management en planning van alle projecten mogelijk is via een 3D BIM model. De WOC Europe host eveneens een expositie met alle prijswinnaars van de  Equerre d’Argent award tussen 1983 en 2013. Dit is de meest prestigieuze architectenprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een gebouw in Frankrijk (ongeacht de nationaliteit van de architect). Deze expositie biedt een totaaloverzicht  van de Franse architectuur van de laatste drie decennia, met bijvoorbeeld de meest prestigieuze werken (Picasso museum, Institute du Monde Arabe, Cité de la Musique, etc.) evenals overheidsgebouwen (crèches, parkings, mediatheken, scholen, gymnasia, etc) en tenslotte woongebouwen.
 

www.intermatconstruction.com
www.promosalons.nl

Download hier de WOC Europe exposantenlijst