Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ritchie Bros. koopt IronPlanet en vormt strategische samenwerking met Caterpillar

Publicatiedatum: 02-09-2016 09:35

De twee veilingreuzen gaan samen om meer manieren te bieden om materieel te kopen en verkopen. Augustus 29, 2016 was een belangrijke dag in de geschiedenis van de veilingwereld. Op deze dag kwamen de veilinghuizen Ritchie Bros. en IronPlanet tot overeenkomst om samen te gaan en klanten meer manieren van materieelkoop en –verkoop aan te bieden.

Ritchie BrosRitchie Bros

"Deze transformationele transactie is de volgende logische stap voor Ritchie Bros., bouwend op ons multi-channel platform, ons wereldwijde bereik en de klantenrelaties, "zei Ravi Saligram, CEO van Ritchie Bros. “Samen met IronPlanet, creeëren we een gecombineerd bedrijf van sterke, vertrouwde merken. We bieden over de hele wereld platformen met diverse koop- en verkoopmogelijkheden, zowel op locatie als online.” “Onze toewijding om ons aanbod te variëren is een directe reactie op de behoefte van onze klanten. Ritchie Bros. en IronPlanet hebben beiden getalenteerde teams en culturen die berusten op het dienen van klanten,” voegt Ravi toe. Strategische samenwerking met Caterpillar voor dealers en hun klanten Op dezelfde dag als de IronPlanet aankondiging, kondigde Ritchie Bros. ook aan dat er met Caterpillar Inc. een strategische samenwerking tot stand zal komen. In de overeenkomst, welke zal beginnen wanneer de IronPlanet acquisitie rond is, zal Ritchie Bros. Caterpillar's wereldwijde partner worden voor materieelveilingen op locatie en online. Dit zal Caterpillar’s huidige dealerkanalen aanvullen. Ritchie Bros. zal Caterpillar (en zijn dealers) voorzien van toegang tot diverse veilingmogelijkheden, software en andere diensten. Dit zou het uitwisselen van informatie en diensten tussen klanten, dealers en leveranciers moeten vergemakkelijken. De strategische samenwerking zal naar verwachting de relatie tussen Ritchie Bros. en onafhankelijke Caterpillar dealers versterken en de toegang tot een wereldwijde marktplaats vergemakkelijken.

www.rbauction.nl
www.entreeding.com/bedrijven/347025/home/ritchie-bros-auctioneers

Ritchie Bros. koopt IronPlanet en vormt strategische samenwerking met CaterpillarRitchie Bros. koopt IronPlanet en vormt strategische samenwerking met Caterpillar